Magenta Marketing: Het toepassen van AI, Personalisatie en een hoop f#ck ups!

Hoe zorg je dat jouw klanten elke dag de best mogelijke service ontvangen? Ook wanneer er niet veel gegevens bij jouw organisatie bekend zijn over jouw klant, zoals bij PrePaid-klanten van T-Mobile het geval is. Om zo relevant en persoonlijk mogelijk met deze klantgroep te kunnen communiceren maakt T-Mobile gebruik van AI. Daarnaast geven ze een kijkje in de keuken van hun Loyaliteitsprogramma “PrePaid Surprise”.

Altijd al willen weten welke tooling wordt ingezet? En hoe marketing, klantenservice, IT en sales samen werken om haar klanten de best mogelijke CX te geven? Boris Helleman en Mariëtta Robbé Groskamp werken al jaren samen om de customer experience van T-Mobile klanten te optimaliseren. Tijdens Customer.20 delen zij hun aanpak, learnings en valkuilen die zij onderweg zijn tegengekomen.

Boris Helleman – Marketing Manager | T-Mobile

Boris Helleman is het creatieve brein achter T-Mobile PrePaid. Zijn ervaring met CVM campagnes gebaseerd op artificial intelligence, het loyaliteitsprogramma “PrePaid Surprise” en het ontwikkelen van diverse proposities is hij in staat om op unieke wijze de klant centraal te stellen. Daarnaast is Boris door Adformatie, Nima Amsterdam en Platform Innovatie in Marketing (PIM) genomineerd voor de award van Marketing Talent of the year 2020.

< Overzicht sprekers

Partners